Lasting Group AB

Lasting Group AB är ett litet familjeägt företag med sitt säte i Huddinge. Idén om att starta ett eget företag dök upp under sommaren 2019. Vi lät idén ligga och gro, och under hösten tog tankesmedjan fart på riktigt. I grund och botten ville vi skapa en helhetslösning för välbefinnande och hälsa, för i en värld som tycks spinna allt fortare och fortare så finns det knappt någon tid över att fokusera på sitt eget välmående. Mer än någonsin ska rymmas under dygnets 24 timmar. 

Efter en del självinventering under hösten 2019 insåg vi att vi kunde skapa en helhetslösning för att främja både den fysiska och psykiska hälsan. Om man bryter ned Lasting Group AB så består företaget av tre ben, och vart och ett utav dem representerar en viktig pusselbit när det kommer till att främja sin hälsa:

Lasting Body representerar vikten av rörelse och träning. Lasting Nutrition representerar kostens betydelse för vår hälsa. Lasting Mind representerar vårt mentala välbefinnande. Inom alla tre områden erbjuder vi tjänster, och mer om dessa hittar du under motsvarande flik här på hemsidan. 

Det går inte att stressa fram förändring i beteenden och tankesätt, och vi erbjuder våra klienter ett långsiktigt samarbete där vi låter förändringen ske stegvis och i den takt som krävs för att den ska bli bestående, förhoppningsvis för all framtid.

Health is a state of complete harmony of the body, mind and spirit

B.K.S. Iyengar

B.Sc. Nutrition (näringsfysiologi), M.Sc. Toxikologi, Dipl. Gruppträningsinstruktör, Lic. Personlig Tränare samt Cert. Gravid- och Mammatränare

Lic. International Personal Trainer, EQF Level 4. Ackrediterad PT-licens av EuropeActive. Pernilla finns med i European Register of Exercise Professionals (EREPS).

Pernilla Larsdotter Bisting

Mitt namn är Pernilla, och just nu huserar jag och mina två katter i en lägenhet strax utanför Huddinge Centrum. Jag har läst vid Karolinska Institutet och Stockholms Universitet i 5 år, och har avlagt en kandidatexamen i nutrition (näringsfysiologi) och en masterexamen i toxikologi därifrån. 

Sedan jag tog min examen har jag arbetat regulatoriskt inom kemikalieområdet, men även på labb som bioanalytiker/analytisk kemist. Efter att ha arbetat på labb ett par år så tog jag mig tillbaka till det regulatoriska arbetet igen! Inom Lasting Group AB är jag ansvarig för Lasting Nutrition; det ben som erbjuder tjänster inom kost. 

Om det är något som jag lärt mig under min utbildning så är det att området nutrition, eller kost, är något som kan uppröra och dela personer i läger till följd av väldigt svart-vita diskussioner trots att kostområdet många gånger är en sörja av grått, givetvis beroende på vad det är man talar om. Samtidigt blir vi mer eller mindre dagligen matade med olika rön och dieter via sociala medier och annan media. Det är inte så konstigt att vi helt glömmer bort att lyssna på vår egen kropp och knopp, vilket egentligen är det enda som spelar någon roll. Alla torde ha en enorm respekt för sin egen kropp, för den är helt fantastisk, och vi kan genom vad vi väljer att äta ge den de bästa förutsättningarna för att fortsätta fungera som den ska.

Vi måste vara ödmjuka och ha respekt inför att vi är olika och därmed mår bra av olika saker, och framförallt bör vi ägna oss åt att förstå oss själva, lyssna inåt samt se över helheten snarare än att fastna på detaljer. Till följd av detta så erbjuder jag enbart skräddarsydda kostupplägg som tar hänsyn till dina förutsättningar, behov och mål. Kostuppläggen baseras på myndigheters kostråd samt den vetenskapliga evidens som finns i dagsläget.

Jag är även personlig tränare (PT), gruppträningsinstruktör samt gravid- & mammatränare. Vad det viktigaste med träning är? Att det är så pass roligt att du vill göra det om och om igen!  

Stress- och KBT-terapeut samt Gruppträningsinstruktör

Marie Larsdotter

Ju äldre jag blir desto större förståelse får jag för hur viktigt det är med balans i livet, vi kan inte bara rusa på i ett rasande tempo och köra helt slut på oss själva! Denna insikt ledde till att jag började läsa psykologi för att lära mig mer om hur vi människor fungerar. Intresset var väckt, och jag valde att läsa vidare till stress- och KBT-terapeut. För är det inte så att vi människor aldrig tidigare haft så mycket kunskap om hur vi bör leva, men aldrig varit i så stort behov av hjälp för att må bra!

Marie Larsdotter heter jag och jag är 57 år gammal, jag bor i ett litet radhus mitt i centrala Huddinge med min sambo Uffe. Två fina döttrar, Pernilla och Camilla har jag fått som nu båda är vuxna och utflugna. Camilla har flyttat till England med sin pojkvän och lever sitt liv där, det är med Pernilla som jag nu startat Lasting Group AB tillsammans med. Inom Lasting Group AB är jag ansvarig för Lasting Mind; det ben som fokuserar på vårt mentala välbefinnande. 

Till vardags jobbar jag som ekonomiadministratör på en förening mitt inne i stan, men genom åren har jag mest jobbat som egen företagare tillsammans med min fd man inom däck – och åkeribranschen. Jag har under många år även frilansat friskvård till olika kommuner och lite större företag, det var mycket gympa, stavgång, cirkelträning, uppbyggnad av företags-gym som stod på schemat, men det var även snällare träning så som Qi-gong och ChiBall som efterfrågades. Det tredje benet inom företaget, dvs Lasting Body, arbetar jag och Pernilla tillsammans med.

Jag är gruppträningsinstruktör i Huddinge Gymmix, och jag har lett gruppträningspass där så länge jag kan minnas… Jag har även varit assistentansvarig och vice ordförande i Huddinge Gymmix.

Jag är mycket intresserad av unga människors mående i dagens samhälle, det finns tyvärr så mycket krav, ångest, jämförelser, stress och sociala förväntningar som gör det svårt att skapa en god både fysisk och psykisk hälsa. Jag har därför valt att arbeta som volontär i Tjejzonens ätstörningschatt, för att på så sätt få möjlighet att möta och stötta unga tjejer när det gäller kroppsfixering, kroppsångest, sjukdomar och tankar kring mat. Jag har även förmånen att få vara mentor till en ung tjej, där är min roll att vara en trygg vuxen kompis att umgås med och göra roliga saker tillsammans med.

Uffe och jag gillar att röra på oss, så det blir väldigt mycket cykling, orientering, dans, kajak-paddling, skidor och långfärdsskridskor, det är ute i naturen jag är som lyckligast och det är där jag laddar energi.

Psst! Förutom Marie och Pernilla så finns det ytterligare en person som är mycket viktig för företaget; Mari. Det är hon som håller koll på oss och ser till att vi inte tar några förhastade beslut. Hon är också den som droppade idén om det eminenta företagsnamnet Lasting Group AB, som inte enbart anspelar på “varaktig och bestående” förändring, utan även är en ordlek med Pernillas och Maries efternamn; Larsdotter och Bisting.