Lasting Mind

happiness, joy, pure air

Stress- och KBT-terapi

Känner du att det vore skönt att få sätta ord på dina egna tankar så att du hör vad det är du tänker? Har du något som skaver som du vill prata med en utomstående om? Då kan vi erbjuda dig KBT-terapi i lugn och skön hemmiljö precis i närheten av Huddinge centrum.

Du får möjlighet att berätta, känna, tänka efter och landa medan vi lyssnar. Vi sätter sedan ett mål som känns rimligt och lagom utmanande för just dig. Vi hjälper dig på vägen genom att guida och varsamt putta dig i rätt riktning, och vi gör jobbet tillsammans.

Vi träffas med jämna mellanrum med ett intervall som känns bra och lagom, och du får även hemuppgifter att arbeta med mellan våra samtal.

KBT betyder kognitiv beteendeterapi, vilket innebär att vi kikar på dina olika tankemönster, känslor och beteenden i olika situationer. Vi fokuserar främst på din nuvarande situation och det som känns jobbigt just nu. Du kommer behöva ifrågasätta dig själv, möta dig själv och vara sårbar för att kunna göra de förändringar som krävs och för att kunna utvecklas. Din egen motivation är därför en viktig framgångsfaktor.

Vi börjar med ett första möte där vi lär känna varandra, och där du får berätta vad du skulle vilja förändra. Om det mötet känns bra för oss båda fortsätter vi med ett antal samtal som vi kommer överens om.

När vi lärt känna varandra går det även fint att mötas i digitala samtal, vi upplever att en kombination av fysiska och digitala samtal oftast fungerar väldigt bra.

Det kan ju även vara så att det du går och grubblar över eller känner ett behov att prata om är av lite mildare karaktär, att du känner ett behov av terapi light helt enkelt. Då kan vi i stället ha kontakt via telefon där vi kan lyssna, tipsa och coacha dig framåt genom det som gnager och stökar till tillvaron för dig.

Kostnad för 60 minuter terapisamtal, antingen fysiskt eller digitalt är 750kr inkl. moms.
Kostnad för 60 minuter handledning via telefon 550kr inkl. moms.

Om du har frågor, vill diskutera upplägg eller känner dig osäker på om det här är något för dig – Kontakta oss via info@lastinggroup.se

meditation, calm, above the city

Meditation/kroppsscanning

Det finns väldigt många olika typer av meditation, men syftet med dem alla är att hitta ett inre lugn och stilla sinnet. I zen-meditation fokuserar vi på vår egen andning, och vi kan utöva detta liggandes, sittandes, ståendes eller gående.

Vid kroppsscanning fokuserar man på en kroppsdel i taget genom att man om vartannat spänner kroppsdelen, för att sedan slappna av. Detta gör oss medvetna om skillnaden mellan spänning och avslappning.

Vi erbjuder meditation och/eller kroppsscanning enskilt eller i liten grupp. Det är möjligt att genomföra inom- eller utomhus. 

sun, holding, sunset

ChiBall

ChiBall är en träningsform där man arbetar med en doftande boll som finns i olika färger. Man väljer den boll som känns bäst just idag.

Passet är uppbyggt av olika kända rörelseformer,
– Uppvärmning: TaiChi/Qi-gong
– Styrka och balans: Yoga
– Styrka: Pilates
– Feldenkraisinspirerad stretch
– Djupavslappning

Alla rörelser genomförs på ett långsamt och medvetet sätt i ett skönt flöde.

Vi erbjuder ChiBall enskilt eller i liten grupp. ChiBall genomförs inomhus. Prisuppgift för ChiBall i grupp hittar du under tjänstesidan Body – “Gruppträning”. Intresserad av ChiBall enskilt? Kontakta oss för prisuppgift.

flowers, child, girl

Qi-gong

Qi-gong syftar till att ge sig själv energi istället för att förbruka den. Qi betyder den livgivande kraften. Det finns flera tusen olika typer av Qi-gong, och vi erbjuder en avskalad och lättutförd version.

Vi börjar med att stillsamt hitta fokus och landa i nuet. Därefter följer en serie Qi-gong-rörelser som utförs långsamt där vi uppmärksammar vår andning. Varje rörelse upprepas flera gånger.

Vi avslutar med en guidad djupavslappning på golvet samt självmassage där vi med händerna klappar igenom kroppens olika delar för att vakna igen.

Vi erbjuder Qi-gong enskilt eller i liten grupp. Det är möjligt att genomföra inom- eller utomhus. Prisuppgift för Qi-gong i grupp hittar du under tjänstesidan Body – “Gruppträning”. Intresserad av Qi-gong enskilt? Kontakta oss för prisuppgift.