Lasting Nutrition

fish, tail, fresh food

Kostrådgivning

Behöver du hjälp att utforma en strategi för hur just du ska hitta en sund kosthållning som varar i längden? Har du koll på vad man bör äta men behöver en knuff i rätt riktning? Vill du gå igenom din nuvarande kosthållning för att kunna förbättra den? Är du i behov av att öka eller minska i vikt? Ska du springa ett lopp, satsa på friidrott eller tävla inom styrkesport och behöver se över din kosthållning för maximal prestation? Anledningen till varför man väljer kostrådgivning kan skilja sig mycket från person till person.

Baserat på dina förutsättningar, behov och mål utformar vi långsiktiga kostupplägg med regelbunden uppföljning för bästa resultat. Det övergripande målet är att du ska hitta en sund kosthållning som kan göra dig följe resten av livet, och som tillåter allt vad livet innebär, men som samtidigt främjar din hälsa. Vi kommer arbeta med beteenden och vanor kring mat, för det är just beteendeförändringar som kommer hålla i längden. Tillsammans hittar vi den rätta vägen för just dig.

Beroende på vilken typ av stöttning du önskar så kan du välja mellan olika paket. Oavsett vilket paket du väljer kommer du att få fylla i en kostregistrering, aktivitetsdagbok och livsstilsenkät.

I kostupplägget framgår mängderna du bör äta samt vilka livsmedel/produkter vi rekommenderar. Därtill medföljer ett par exempel på hur man kan äta under en dag. Inga specifika recept medföljer kostupplägget, men du kommer i stort sätt kunna anpassa vilket recept som helst med hjälp utav listan över produkter/livsmedel som vi rekommenderar.

Intresserad? Boka ett kostnadsfritt, digitalt konsultationsmöte (30 min) genom att kontakta oss via info@lastinggroup.se.

Om du har frågor, vill diskutera upplägg, enbart vill boka ett enstaka möte eller är osäker på vad som passar dig – Kontakta oss via info@lastinggroup.se

books, heart, pages

Föreläsningar

Är ni en idrottsförening som vill öka kunskapen hos era medlemmar när det kommer till kost vid prestation, eller är du en arbetsgivare som vill inspirera dina anställda till att göra sunda matval för att på så vis bidra till en hälsosammare arbetsplats? Vi erbjuder skräddarsydda föreläsningar inom området kost och hälsa baserat på era önskemål och behov. Kontakta oss via info@lastinggroup.se för mer information samt prisuppgift.

Lasting Body

zumba, party, marathon
kettlebell, stretching, fitness

Gruppträning

Är ni ett kompisgäng som vill träna tillsammans eller ett företag som letar efter ett träningspass till kick-off:en eller kanske ännu hellre vill erbjuda era anställda gruppträningspass på regelbunden basis?

Vi erbjuder bland annat Body 360 (gympa i modern tappning), tabata, stavgång*, Qi-gong, ChiBall**, cirkelträning, jogg med styrkeintervaller (gummiband/kroppsvikt), styrka och puls (gummiband/kroppsvikt), styrka (gummiband/kroppsvikt), Gymstick***, barn- och familjeträning. Vi leder och instruerar enbart i de träningsformer för vilka vi har adekvat utbildning inom. 

Våra träningspass är i regel 55-75 minuter långa. Vi fokuserar framförallt på att hålla träningspassen utomhus, men det finns även möjlighet att träna inomhus. Då vi inte har någon egen träningshall behöver vi ta hänsyn till kommunernas respektive bokningssystem, och därmed krävs god framförhållning om man önskar träna inomhus. 

Har ni provat något träningspass i grupp och vill fortsätta med en serie av träningstillfällen? Kontakta oss för att få ett paketpris.

795 SEK/träningspass (minst 5 deltagare), inkl. moms. Kostnaden för att hyra en träningshall vid inomhusträning tillkommer. Vid träningspass utomhus så håller vi till i närheten av Huddinge centrum. Vill ni att vi kommer till er? Kontakta oss för mer information!

* Egna stavar medtages
** Max 20 deltagare, enbart inomhus
*** Max 15 deltagare, enbart inomhus

Personlig Träning

Tryter motivationen till träning ibland? Är det tråkigt att träna själv, eller känner du dig osäker på hur du ska komma igång? Då har du hittat helt rätt – Vi hjälper dig utifrån dina behov, mål och förutsättningar. 

Lasting Groups Personliga Träning sker framförallt utomhus, och vi använder naturen, parkerna och allt som vårt portabla gym har att erbjuda när vi utformar träningspassen. I vårt portabla gym hittar man bland annat kettlebells, olika typer av gummiband, hantlar och skivstänger. Att vara ute i naturen får en att må bra, och att kombinera utomhusvistelsen med träning är i vår mening svårslaget.

Det övergripande målet är att ge kroppen, och inte minst knoppen, den rörelse och träning som den behöver för att vi ska få fortsätta vara friska och skadefria under många år framöver. Vi tar ett kroppsligt helhetsgrepp när vi utformar dina träningspass – Tillsammans utmanar vi din kondition, styrka, koordination, rörlighet och balans på ett sätt som passar dig och dina mål.

Intresserad? Boka ett kostnadsfritt, digitalt konsultationsmöte (30 min) genom att kontakta oss via info@lastinggroup.se.

Träningspassen utomhus sker i närheten av Huddinge centrum. Möjlighet till Personlig Träning i grupp finns (2-4 personer). Kontakta oss för mer information.

Grundpris: 595 SEK/timme, inkl moms.
Träningspaket, 10 timmar: 5000 SEK, inkl. moms
Träningspaket, 20 timmar: 9000 SEK, inkl. moms
Träningspaket, 30 timmar: 12 000 SEK, inkl. moms

Senior & Student
Grundpris: 495 SEK/timme, inkl moms.
Träningspaket, 10 timmar: 4000 SEK, inkl. moms
Träningspaket, 20 timmar: 7000 SEK, inkl. moms
Träningspaket, 30 timmar: 9000 SEK, inkl. moms

Vid köp av ett träningspaket om 20 eller 30 PT-timmar kan du välja att lägga till Kostpaket Medium eller Kostpaket Large. Du får då 25% rabatt på det valda kostpaketet. Är du senior eller student och vill lägga till Kostpaket Medium eller Kostpaket Large utgår den ordinarie rabatten om 15% på kostpaketen.

pregnant, woman, exercise

Mamma- & Gravidträning

Information om Mamma- & Gravidträning kommer snart att dyka upp här.

sport, push-up, strength training

Företagsevent

Vi har erfarenhet av att leda kortare uppvärmning inför motionslopp och andra evenemang. Kontakta oss via info@lastinggroup.se för vidare diskussion samt prisuppgift. 

Lasting Mind

meditation, calm, above the city

Meditation/kroppsscanning

Det finns väldigt många olika typer av meditation, men syftet med dem alla är att hitta ett inre lugn och stilla sinnet. I zen-meditation fokuserar vi på vår egen andning, och vi kan utöva detta liggandes, sittandes, ståendes eller gående.

Vid kroppsscanning fokuserar man på en kroppsdel i taget genom att man om vartannat spänner kroppsdelen, för att sedan slappna av. Detta gör oss medvetna om skillnaden mellan spänning och avslappning.

Vi erbjuder meditation och/eller kroppsscanning enskilt eller i liten grupp. Det är möjligt att genomföra inom- eller utomhus. 

sun, holding, sunset

ChiBall

ChiBall är en träningsform där man arbetar med en doftande boll som finns i olika färger. Man väljer den boll som känns bäst just idag.

Passet är uppbyggt av olika kända rörelseformer,
– Uppvärmning: TaiChi/Qi-gong
– Styrka och balans: Yoga
– Styrka: Pilates
– Feldenkraisinspirerad stretch
– Djupavslappning

Alla rörelser genomförs på ett långsamt och medvetet sätt i ett skönt flöde.

Vi erbjuder ChiBall enskilt eller i liten grupp. ChiBall genomförs inomhus. Prisuppgift för ChiBall i grupp hittar du under “Gruppträning”. Intresserad av ChiBall enskilt? Kontakta oss för prisuppgift.

flowers, child, girl

Qi-gong

Qi-gong syftar till att ge sig själv energi istället för att förbruka den.

Qi betyder den livgivande kraften.

Det finns flera tusen olika typer av Qi-gong, och vi erbjuder en avskalad och lättutförd version. 

Vi börjar med att stillsamt hitta fokus och landa i nuet. Därefter följer en serie Qi-gong-rörelser som utförs långsamt där vi uppmärksammar vår andning. Varje rörelse upprepas flera gånger.

Vi avslutar med en guidad djupavslappning på golvet samt självmassage där vi med händerna klappar igenom kroppens olika delar för att vakna igen.

Vi erbjuder Qi-gong enskilt eller i liten grupp. Det är möjligt att genomföra inom- eller utomhus. Prisuppgift för Qi-gong i grupp hittar du under “Gruppträning”. Intresserad av Qi-gong enskilt? Kontakta oss för prisuppgift.

happiness, joy, pure air

Stress- och KBT-terapi

Känner du att det vore skönt att få sätta ord på dina egna tankar så att du hör vad det är du tänker? Har du något som skaver som du vill prata med en utomstående om? Då kan jag erbjuda dig KBT-terapi i lugn och skön hemmiljö precis i närheten av Huddinge centrum.

Du får möjlighet att berätta, känna, tänka efter och landa medan jag lyssnar. Vi sätter sedan ett mål som känns rimligt och lagom utmanande för just dig. Jag hjälper dig på vägen genom att guida och varsamt putta dig i rätt riktning, och vi gör jobbet tillsammans.

Vi träffas med jämna mellanrum med ett intervall som känns bra och lagom, och du får även hemuppgifter att arbeta med mellan våra samtal.

KBT betyder kognitiv beteendeterapi, vilket innebär att vi kikar på dina olika tankemönster, känslor och beteenden i olika situationer. Vi fokuserar främst på din nuvarande situation och det som känns jobbigt just nu. Du kommer behöva ifrågasätta dig själv, möta dig själv och vara sårbar för att kunna göra de förändringar som krävs och för att kunna utvecklas. Din egen motivation är därför en viktig framgångsfaktor.

Vi börjar med ett första möte där vi lär känna varandra, och där du får berätta vad du skulle vilja förändra. Om det mötet känns bra för oss båda fortsätter vi med ett antal samtal som vi kommer överens om.

När vi lärt känna varandra går det även fint att mötas i digitala samtal, jag upplever att en kombination av fysiska och digitala samtal oftast fungerar väldigt bra.

Det kan ju även vara så att det du går och grubblar över eller känner ett behov att prata om är av lite mildare karaktär, att du känner ett behov av terapi light helt enkelt. Då kan vi i stället ha kontakt via telefon där jag kan lyssna, tipsa och coacha dig framåt genom det som gnager och stökar till tillvaron för dig.

Kostnad för 60 minuter terapisamtal, antingen fysiskt eller digitalt är 750kr inkl. moms.
Kostnad för 60 minuter handledning via telefon 550kr inkl. moms.


Om du har frågor, vill diskutera upplägg eller känner dig osäker på om det här är något för dig – Kontakta oss via info@lastinggroup.se